Gebruik jij al een waterstop op je wasmachine?

Iedereen wil natuurlijk veilig kunnen wassen. Daarom word de laatste jaren een wasmachine standaard met een waterstop geproduceerd. Op deze manier wil de fabrikant garanderen dat het gebruik van een wasmachine veilig is. Mensen die gebruik maken van een waterstop wassen dus veiliger dan mensen die dat niet doen.

AEG-ProTex-Wasmachines-met-OptiSense

Wat is een waterstop?

De naam zegt het eigenlijk al. Het stopt het water als het ware wanneer er een lekkage optreedt. Wanneer je een lekkage hebt, stopt de toevoer van water automatisch, waardoor de wasmachine uitslaat. Om deze reden heeft het water geen vrij spel meer en is het bijna onmogelijk dat jouw wasmachine door een lekkage kapot gaat. Dat is in het verleden wel eens anders geweest, want er zijn heel wat wasmachine gesneuveld door een lekkage.

De waterstop bestaat uit een koppeling met een slang. Eigenlijk is de koppeling verantwoordelijk voor het in de gaten houden van lekkages. Op het moment dat er een lekkage ontdekt wordt, slaat de koppeling het water direct af. En dat is een voordeel, want hierdoor word de lekkage direct stopgezet en kan verdere waterschade voorkomen worden.

Waar kun je een waterstop kopen?

In principe wordt een waterstop met de wasmachine meegeleverd. Met een nieuwe wasmachine krijg je eigenlijk altijd wel een nieuwe wasmachine meegeleverd. Heb je een oude wasmachine maar wil je toch gebruik maken van een waterslot? Dan zal je er eentje op moeten installeren. In de meeste gevallen kun je ze kopen bij installatiebedrijven, het internet of bij de gamma. Als je niet zo handig bent, is het aan te raden om een installatiebedrijf langs te laten komen. Die weten hier meestal wel raad mee.

Een wasmachine kopen?

Heb je een nieuwe wasmachine nodig? Dan doe er verstandig aan om goed te vergelijken op het internet alvorens je er eentje aanschaft. Het aanbod is namelijk super groot, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Op internet zijn er voldoende vergelijkingswebsite beschikbaar die jou de helpende hand kunnen bieden. Pas wel op. Niet alle vergelijkingswebsite vertellen namelijk de waarheid. Ook al komen de websites nog zo professioneel over. Weer daarom kritisch naar de informatie die op het internet leest en ga nooit ergens zomaar vanuit.

Als wij dan toch een vergelijkingswebsite mogen aan raden die wel te vertrouwen is, kies dan door de beste wasmachine. Bestel een nieuwe wasmachine op de website van de beste wasmachine ontvang ontzettend veel voordeel tegen een goede prijs. Bij de beste wasmachine brengen ze verschillende wasmachines in beeld, waardoor het voor jou makkelijker is om te vergelijken.

Waar moet je nog meer op letten?

Bepaal van te voren goed wat je wilt. Als jij een gezin hebt van 5 mensen dan is het misschien niet zo handig om een kleine wasmachine te halen. Je zal dan een grote wasmachine nodig hebben, welke vaak ook een stuk duurder zijn. Ook kun je wat ons betreft beter op het internet bestellen, omdat de wasmachines hier een stuk voordeliger zijn