Hoe testen wij wasdrogers?

Er gaat heel wat verschuild achter een droger. Een droger is niet zomaar een droger. Daarom is het belangrijk dat je er het een en ander over weet voordat je op onderzoek uit gaat. Er zijn tegenwoordig nogal wat aanbieders, waardoor je maar beter goed voorbereid ter werk kan gaan.

wasdroger

En om al deze onwetende mensen een beetje de weg te wijzen, houden wij onderzoeken om te kijken welke wasdroger het beste is. In dit artikel gaan we geen wasdroger test lanceren, maar we gaan je vertellen met welke factoren wij rekening houden tijdens het testen van drogers.

Een droger is niet zomaar een aankoop. Het is een flinke investering en je wilt er het liefst een aantal jaren mee doen. Zoals we al zeiden zijn er nogal wat aanbieders en je wilt natuurlijk niet de verkeerde tegen komen. Daarom vertellen wij je waar je op moet letten en waar wij onze testen op baseren.

De capaciteit

Een hele belangrijke. Dit punt nemen wij niet zozeer mee in de testen, omdat het voor de kwaliteit van de droger niet zoveel uitmaakt. Wel is het voor jou belangrijk, omdat je graag voldoende was in de droger wilt gooien. Laat de capaciteit van de droger daarom ook afhangen van de grootte van de huishouden. Heb je een groot gezin bestaande uit ongeveer 5 personen? Neem dan een wasdroger met een capaciteit van 8-12 kilo. Heb je een familie bestaande uit maximaal drie personen dan heb je genoeg aan een wasdroger met een capaciteit van maximaal 5 kilo. In principe moet je het aantal personen (tenzij het kinderen zijn) keer 1,5 KG doen. Deze formule klopt eigenlijk altijd.

Het merk wasdroger

In principe zegt het merk veel over de kwaliteit. Er zijn namelijk al merken, zoals Siemens, die al voor meer dan 40 jaar wasmachines produceren. Dan mag je er wel vanuit gaan dat ze er goed in zijn. Ook zijn er een aantal nieuwe spelers op de markt, welke mogelijkerwijs (hoeft niet perse) iets minder betrouwbaar kunnen zijn. Daarom doe je er goed aan je goed in te lezen over het merk, want vaak zegt het veel over de kwaliteit van de wasdroger.

 

De bekendere merken hebben varianten voor iedereen. ZO hebben ze wasdrogers met een hoge capaciteit en hebben ze daarbij wasdrogers met een minder hoge capaciteit. Daarbij worden wasdrogers in verschillende prijsklasse aangeboden.

Prijsklasse van een wasdroger

Kwaliteit en prijs staan altijd met elkaar in verband. Toch hoeft een goedkopere wasdroger niet altijd slecht te zijn. Daarom beoordelen wij een wasdroger altijd op de verhouding van kwaliteit en de prijs. We delen de resultaten van de test altijd in in verschillende prijsklasses, zodat je kan kijken welke wasdroger binnen jouw prijsklasse de beste is.

Energiezuinigheid wasdroger

Je wilt natuurlijk dat je droger zo weinig mogelijk energie gebruikt. Dit kan je namelijk een hoop euro’s besparen. Daarbij lever je ook nog eens een goede bedrage aan het milieu. Daarom raden wij je aan om goed te kijken hoeveel energie een wasdroger gemiddeld gebruikt. Vaak word de krachtigheid van de wasdroger wel minder wanneer het minder energie gebruikt, dus houdt hier rekening mee.

Tip – de Beste geteste wasdroger was dit jaar eentje van siemens. Een super mooi model voor een prijs van 499,- euro. Wil je dit model ook hebben? Dan zou je even op de link moeten klikken. De wasdroger had een capaciteit van 5 KG en dus ideaal geschikt voor kleinere gezinnen. Daarbij is het design van de wasdroger erg mooi, waardoor hij niet snel in de weg zal staan. Heb je een groter gezin dan 5 personen? Niet getreurd! Zijn oudere broer met een prijs van 699,- euro wordt namelijk met een capaciteit van 8 KG aangeboden. Zeker het proberen waard!

Gebruiksvriendelijkheid en programma’s

Deze wordt vaak onderschat, maar is erg belangrijk. Als jij graag een fijne tijd met de wasdroger tegemoet wilt gaan, dan zal je hem moeten beoordelen op de gebruiksvriendelijkheid. Het beste kun je dit even testen door langs de winkel te gaan. Hier kun je namelijk zelf met de knoppen spelen en daarbij de verschillende programma’s bekijken.

Elke droger heeft verschillende programma’s in de aanbieding. Heb je kinderen die voetballen? Dan zal je misschien voor een andere wasdroger moeten kiezen dan gezinnen die geen voetballende kinderen hebben. De aangeboden programma’s spelen een grote rol in de gebruiksvriendelijkheid. Probeer hier rekening mee te houden!

Garantie van de wasdroger

Dit moet je niet onderschatten. De garantie is uitermate belangrijk omdat het om dure witgoed gaat. Daarom zal je altijd moeten kijken hoeveel garantie het heel. Gebruiker is ongeveer 2 tot 5 jaar. Denk je dat dit te weinig is en wil je graag meer zekerheid opbouwen? Dan doe je er goed aan om er een aantal jaren bij te kopen. Bij de meeste fabrikanten is dit namelijk mogelijk. Zo krijg je ook na 7 jaar een nieuwe droger als het kapot gaat.

Is het voor jou alsnog lastig om een keuze te maken? Neem de tijd. Het is beter om de was tijdelijk buiten te hangen (mocht het weer het toelaten) en de tijd te nemen met het uitzoeken van een wasdroger, dan dat je volgend jaar met een kapotte wasdroger zit en alles nog een keer met de hand moet drogen.

Wij wensen je heel veel succes met het zoeken van een droger en hopen dat je de juiste zult vinden. Er zijn er namelijk nogal wat in omloop en daarom is het belangrijk dat je de juiste uitkiest! Nogmaals, succes!